Udruga žena Romkinja Hrvatske BOLJA BUDUĆNOST

Zagreb,  Avenija M. Držića 4

01 6110 311

www.uzrh-bb.hr

Izradu mrežne stranice sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Od svog početka radimo na promociji prava Romkinja, odnosno poboljšanju njihovog ekonomskog, socijalnog, obrazovnog, zdravstvenog i pravnog statusa na području Republike Hrvatske. Vezano uz ovu problematiku, pružamo besplatne pravne savjete u uredu udruge, ali i u kontaktu s Romkinjama na terenu, jer je evidentno kako Romkinje, odnosno veliki dio romske populacije nije upoznat sa svojim pravima u RH.

 

Borimo se protiv spolne diskriminacije, koja je vrlo izražena u romskoj populaciji. Posebno se zalažemo za obrazovanje djece, s naglaskom na djevojčice, jer samo znanje može pomoći ženi da postigne uspjeh u životu! Također, pružamo i besplatne pravne savjete za reguliranje statusa u Republici Hrvatskoj, s obzirom da ima osoba koje još uvijek nisu stekle pravo na državljanstvo ili trajno ishodovanje boravišta u RH.

Udruzi žena Romkinja Hrvatske Bolja budućnost su partneri na projektu udruga Kultura Nova i iDEMO – Institut za demokraciju iz Zagreba.

Više podataka o tome što još radimo možete naći na poveznicama:

Projekt je financiran iz natječaja Europskog socijalnog fonda „Kultura i umjetnost za mlade“ u iznosu od 646.836 kn, te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 114.148 kn,  u ukupnom iznosu od 760.984 kn.

 

Razdoblje provedbe projekta je od 8.2.2018. do 8.7. 2019.

 

Relevantne poveznice:  www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge žena Romkinja Hrvatske Bolja budućnost.

1/1